Kapcsolat

 

Jakab József szűréstechnikai szaktanácsadó     Jakab József szűréstechnikai szaktanácsadó

25 éve kerültem a járműalkatrészek világába. Fékbetétek, féltengelyek, tömítések, gömbfejek között a szűrők voltak azok, amik jobban érdekelni kezdtek. Először Peugeot, Renault, Citroen személygépkocsik szűrőivel kerültem kapcsolatba, majd ez a viszonylag szűk felhasználói kör el kezdett szélesedni és a teljes személygépkocsi választékra kiterjedt. Igaz, még emlékszem arra az időre, mikor picivel korábban, az egész magyar személygépjármű paletta 9 típusból állt, azon belül is a Lada, Wartburg, Trabant, Skoda, Dácia szűrőivel közel 100%-ban lefedhető volt kereslet. Termékismeretem, így szinte együtt nőtt a piaccal. Megismételhetetlen élmény volt a magyar autóalkatrész kereskedelem kialakulását látni és részt venni benne.

Szűrők iránti érdeklődésem révén szerezhettem gyártói, kereskedelmi, majd nemzetközi tapasztalatokat is ezen a területen. Alkalmam nyílt megismerni, hogyan működnek Európa szűrőgyártói a legnagyobbaktól a kisebb, speciális területen működőkig. Az ismeretek bővülése a személygépkocsiktól a haszongépjárművek szűréstechnikai igényeinek megismerése irányába vitt.

Ezen a területen a szűréstechnikai igények sokkal komplexebben jelennek meg, mivel egy korszerű munkagép vagy mezőgazdasági gép akár 12-16 szűrővel is fel lehet „szerelve.” Hamar világossá vált, hogy befoglaló méreteit tekintve ugyanabban a testben, megannyi, különböző technikai paraméterrel rendelkező szűrő kaphat teret, ezért nem megengedett a szűrők pusztán méret alapján történő kiválasztása.

Az ipari alkalmazások, kompresszorok, porleválasztás, folyadékszűrés, vízkezelés területein különböző projektekben való részvétel, megismertetett a napjaink szűréstechnikájában alkalmazott, folyamatokkal, alapanyagokkal, technológiákkal a kőportól a tisztatereken át a nanotechnológiáig.

Számomra a szűrő nem pusztán egy termék vagy jelentés nélküli cikkszám. Az elmúlt 25 évben több ezer féle szűrőt volt alkalmam kézbe fogni, megismerni. Sokukhoz köt egyedi történet, legyen az adagoló specifikus gázolajszűrő vagy kamion levegőszűrő, netán hidraulikaszűrő. Megértettem, hogy nem egy márkát kell ráerőltetni a vásárlóra, hanem igényeit megismerve kell a valódi megoldást megkeresni a problémára.

Manapság a világmárkák és gyári alkatrészek elérhetősége mellett egyre több kereskedelmi márka jelent meg a szűrőpiacon és az ázsiai gyártók jelenléte is fokozódik. Nem könnyű eligazodni a termékek között annak, aki nem ezzel tölti az idejének nagyobbik részét. Ezért vállalok tanácsadást, igényfelmérést, tenderkiírásban közreműködést, annak érdekében, hogy vállalkozása költségeit optimális szinten tarthassa, minőségi problémák nélkül.

Szívesen fogadom megkeresését, egy Ön által keresett szűrő beazonosításáért vagy az Ön számára legelőnyösebb megoldás megtalálásáért!

QS_tel_email

Vagy itt, az oldal alján található űrlap segítségével hagyjon üzenetet!

Az oldalt működteti:

QS kapcsolat

6 Comments

 1. Üdvözlöm!

  Érdeklődnék, hogy ha csak az 5 micronos szűrőt szeretném megvásárolni, akkor az mennyibe kerül? Budapesten lakom, személyesen át tudnám venni.

  Köszönettel: Csernák András

  • Üdvözlöm!
   Melyik 5 micronosra gondolt?
   A Lux garnitúrában szereplő 1.400,-Ft / db

 2. Üdvözlöm.

  Fleetguard hf 6165 hidraulikaszűrőt vagy ezt helyettesítő terméket keresek. Van ilyen a repertoárjukban?
  Köszönettel: Gábor.

 3. Jo napot kivanok!

  Az alabbi azonositoval rendelkezo valto olaj szurot keresek egy MF 50HX gephez.

  1674984

  Koszonettel,
  Raduly Zsolt

 4. Tisztelt Jakab Úr!
  Mai telefonos érdeklődésem alapján jelentkezem információ kérés céljából.
  A feladat N és Co2 gáz egyenlete kis nyomású (0,2-1bar) bejuttatása és eloszlatása élelmiszerbe, pl.bor.
  Ehhez keresek egy elérhető költségű megoldást, amit például egy kerámia szűrő betét vagy test tudna biztosítani.
  Más:
  Pálinka kozmaolaj szűrésére alkalmas (hobby kategóriában használható, tehát kis tételű) szűrőpatron megoldásra is kérnék egy javaslatot , ha lehetséges.

  Segítségület előre is köszönöm.

  Tisztelettel
  Kosztolányi Zoltán
  Agrocentrum.HU Kft

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük